Printaj ovu stranu
petak, 19 Avgust 2011 12:42

Uhapšen zbog krađa i droge Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

kpz-ze1SAOPĆENJE  Dana 16.08.2011. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zenica je od strane Policijske uprave I u Zenici dostavljeno dvanaest (12) Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica: -    D.B., rođenog 1989. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. KZ FBiH, krivično djelo „Krađa“ iz člana 286. KZ FBiH i krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. KZ FBiH.  


Kako je poduzetim mjerama i radnjama utvrđeno, navedeno lice je u toku mjeseca jula i avgusta tekuće godine, na području Zenice, izvršilo devet teških krađa i krađa, gdje je u gotovo svim slučajevima lice koristilo odsutnost vlasnika, te upotrebom fizičke snage i podesnog sredstva, nasilno ulazilo u kuće i vikend-kuće, vlasništvo lica koja su oštećena izvršenjem navedenih krivičnih djela, te otuđivalo raznovrsne predmete koje bi pronašlo u unutrašnjosti kuća. U gotovo svim slučajevima je na kućama pričinjena materijalna šteta usljed provaljivanja i nasilnog ulaženja u iste.

U tri slučaja je nad navedenim licem od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I zavedena kriminalistička obrada zbog posjedovanja opojnih droga, te su u tom kontekstu, nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zenica  dostavljena tri Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica zbog počinjenog krivičnog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Lice D.B. je dana 16.08.2011. godine uz službene izvještaje predato Kantonalnom tužilaštvu Zenica na nadležnost i dalji postupak.

URED  POLICIJSKOG KOMESARA

Nezvanično, radi se o Zeničaninu Belmiru Duvnjaku

Čitano 3644 puta Zadnji put promjenjen petak, 19 Avgust 2011 17:30
zblog

Posljednje od zblog