25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 25 Avgust 2011 13:51

Sud o napadima na dostavljače Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

opcinski-sud-zenicaU posljednje vrijeme sudski dostavljači i izvršitelji Općinskog suda u Zenici su u toku rada na terenu doživljavali razne oblike vrijeđanja, nepristojnog i nedopuštenog ponašanja građana kojima su dostavljali sudska pismena. Jedan u nizu takvih slučajeva dogodio se prije nekoliko dana. Tim povodom Općinski sud u Zenici daje slijedeće SAOPĆENJE ZA JAVNOST


Policijska uprava I Zenica dostavila je sudu Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica koje je, drskim ponašanjem, prema sudskom dostavljaču i izvršitelju Općinskog suda u Zenici, prilikom pokušaja dostave pismena, narušilo javni red i mir.

Upozoravaju se građani da su dužni prema svakom sudskom dostavljaču i izvršitelju iskazati poštovanje kao ovlaštenom službenom licu i omogućiti mu nesmetan rad na terenu.

U protivnom za svako drsko i drugo nedopušteno ponašanje prema sudskim dostavljačima i izvršiteljima protiv učinitelja će biti podnesena prekršajna prijava i pokrenut prekršajni postupak.

Za takvo narušavanje javnog reda i mira po Zakonu učinitelju se može izreći novčana kazna u iznosu od 200,00 do 500,00 KM.


Alisa Radončić, portparol Općinskog suda u Zenici

Čitano 3359 puta