28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 23 Septembar 2011 12:09

Video: Hapšenje zbog ubistva Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

pephap1Ališan (Sabita) Hajriz (25) i Demir (Hasana) Mešić (29) uhapšeni su jučer ujutro na području sarajevske općine Novi Grad u akciji specijalaca sarajevske policije. Kako je potvđeno «Dnevnom avazu» u ranim jutarnjim satima, u Vrbovskoj ulici prvo je opkoljena kuća, a zatim su munjevitom akcijom u kojoj je učestvovalo četiri kombija do zuba naoružanih specijalaca uhapšene tri osobe, od kojih se dvije muške dovode u vezu sa ubistvom Admira Veličanina iz Doboja, počinjenog proteklog vikenda.

 

Da oprez i pojačane snage nisu bile bez povoda, pokazao je pretres iznajmljene kuće. U pretresu su pronađena dva pištolja, puška, te policijske radio stanice sa aktuelnim frekvencijama. Hapšenje su izveli pripadnici specijalne policijske jedinice MUP-a Kantona Sarajevo i pripadnici interventnog voda Treće policijske uprave. Sa uhapšenim u društvu je bila i ženska osoba koja je također privedena prvo u MUP KS, a potom i u MUP- Ze – do kantona u Zenici.

Ališan Hajriz i Demir Mešić su višestruki povratnici u kriminal.

U subotu su lovci u lokalnom potoku Pepelarska rijeka kod Žepča našli ustrijeljenog i vezanog Admira Veličanina. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijen dan ranije, a njegov «audi TT»  je primjećen u Donjoj Golubinji (Žepče) kada su dva muškarca pokušavala ubačenim sijenom da ga zapale i prikriju tragove».

Zanimljivo je da je Mešić početkom godine otvorio profil na društvenoj mreži «Fejsbuk», na kojoj nije postavljao fotografije, a imao je samo četiri prijatelja. Jedan od četiri prijatelja neposredno pred ubistvo postao je upravo Veličanin, dok je Mešić svoje mjesto rođenja i boravka promijenio u «Teslić».

 

 

Čitano 4688 puta