28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Novembar 2011 22:14

Tužilac zatražio pritvor Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

tenzenicaKantonalni tužilac Sejad Kožo zatražio je danas nakon provedenih saslušanja, pritvor za Emira Tabakovića iz Zenice, a odredio da to ne učini za njegovog brata Amara i Emira Bešlića. Rezime je to uviđajnih i istražnih radnji, te podnesenog Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu, pucnjavi u Zenici u subotu oko 1.40, kojeg je Koži dostavila nadležna zenička policijska uprava. Emir Tabaković se tereti za krivično djelo narušavanja opće sigurnosti ljudi i imovine, drugoosumnjičeni Amar za nasilničko ponašanje u vezi sa nanošenjem teških tjelesnih povreda, a treći, Bešlić, za pomaganje počiniocu nakon krivičnog djela.

 

Za Amara Tabakovića tužilac je od policije zatražio da bude “isporučen” Kazneno – popravnom zavodu Zenica, iz kojeg je izašao na dopust dan prije subotnjeg incidenta. Podsjetimo, dvojica profesionalnih K-1 boksera, Sadam Stupar i Džemal Mahmić su zadobili teške povrede, a treći Bahrudin Mahmić lake, kad je izbio incident (subota, 1.45) na raskrsnici ispred Kluba “Ten”.

U prvobitnim policijskim izvještajima, kao i informaciji o određivanju zadržavanja, navedeni su inicijali koji se odnose na Sulejmana Tabakovića, da bi tokom današnjeg dana iz Tužilaštva saopćeno da je zatražen pritvor za drugu osobu, Amarovog brata Emira, koji nije bio priveden u početku.

Čitano 6366 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 14 Novembar 2011 14:59