18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Decembar 2011 13:07

VIDEO-"Maredo" 31 god.zatvora Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zbog ubistva Emira Valjevca (28) iz Zenice, te drugih djela danas je grupa "pucača" osuđena na ukupno trideset jednu godinu zatvora. Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Zenici kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović danas je izreklo, te obrazložilo presudu.

 

Faik Porča je osuđen na kaznu od petnaest i po godina za pet krivičnih djela, Derviš  Đerahović na trinaest i po godina za tri djela, Saudin Duvnjak i Mustafa Pjanić su osuđeni na po godinu dana, dok je peti optuženi Mehmed Skomorac oslobođen optužbe za učestvovanje u tuči. Ranije, šesti član grupe, Goran Alagić, osuđen je, nakon priznanja krivnje, na jedinstvenu kaznu od dvije i po godine zatvora.

Podsjetimo, u pucnjavi je život izgubio Emir Valjevac (28) iz Zenice, dok je šest osoba teže i lakše povrijeđeno. U pucnjavi je prema podacima policije, ispucano 60-ak hitaca. Obračun uz upotrebu nekoliko pištolja dogodio se u restoranu koji se nalazi neposredno uz magistralni put M-17 u avgustu 2009. godine.

Branioci optuženih Mladen Meseljak, Almin Dautbegović i Ragib Hadžić najavili su žalbe na presudu, te odbili da je u ovom trenutku komentiraju, dok tužilac Sejad Kožo također nije želio da komentira presudu.

Čitano 8158 puta Zadnji put promjenjen petak, 02 Decembar 2011 13:54