28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 01 April 2012 07:31

Nakon napada na Bristu

zenica-zavnobih91b-1Zeničanka Amela Halać (30), osumnjičena da je nanijela teške povrede i pokušala ubiti nevjenčanog muža Emira Bećirovića, jučer je bila na slobodi, nakon policijsko – tužilačkog zadržavanja.  Podsjetimo, u ponedjeljak je nakon svađe nožem zadala udarac u leđa, probivši Emirovu plućnu maramicu. Prethodno, kako saznajemo, sa njihove adrese u ulici ZAVNOBIH-a u zeničkom naselju Brist, policiji je stigao poziv za pomoć, zbog nasilja u porodici.

 

Iako niko zvanično nije želio govoriti o tome, upravo činjenica da je bila napadnuta, te da je u odbrani posegla za nožem bili su razlog da sudija Kantonalnog suda u Zenici Unkas Arnaut odluči da «ne postoje razlozi» za njeno zadržavanje u pritvoru, kako je tražio tužilac. Na kućnoj adresi nevjenčanog para jučer nije bilo nikog. Komšije kažu da je Amela samo nakratko, po izlasku iz pritvora, došla po neke stvari, u žurbi ostavivši i upaljeno svijetlo. Emir se nalazi na oporavku u bolnici i stanje mu je stabilno, ali teško.

- Doselili su prije par mjeseci, kupili ovu kućicu. Povremeno se čula svađa, prepirka, to kažu nose još otkako su podstanari, godinama. Eto, postali smo ko Amerika, sad nam još trebaju kamere, negoduje jedan komšija. U razgovoru sa komšijama svi odreda ističu da «im je najviše žao Amerove i Ameline kćerkice, koja je bila ljubimac komšiluka.

- On je radio na Ovnaku, a ona je iz Stranjana. Bili su dugo godina podstanari, a imaju kćerku, otprilike četiri godine, kažu komšije, uglavnom izbjegavajući priču o problemima svojih dojučerašnjih komšija. Posredstvom Ameline, rodbine i prijatelja jučer poslijepodne smo telefonski stupili u kontakt sa njom. Kratko nam je kazala da «nema šta reći o samom događaju».

- Molim vas da me razumijete. Najbolje bi bilo da ništa ne govorim, neka stvari idu onako kako moraju iči, kazala je. U Tužilaštvu i policiji potvrđeno je da se provodi istraga za djelo pokušaja ubistva, a više detalja biće poznato nakon podizanja optužnice.