30 Oktobar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Januar 2012 02:58

Kazna zbog pomoći policajki

Jučer objavljeni slučaj Zeničanina Hamzalije Hrustića nije usamljen u ovom gradu. Podsjetimo, Hamzalija je na sudu platio novčanu kaznu, jer je teško povrijeđenog komšiju, kojem su minute odlučivale o životu, povezao u obližnju Kantonalnu bolnicu. Osim što je vozio 65 umjesto propisanih 40, Hamzalija u žurbi nije ponio dokumente, što je prerevnosnim policajcima i sudiji za prekršaje bilo dovoljno da mu naplate kaznu, iako je spašavao tuđi život.

Jučer je našu redakciju kontaktirao Hamzalijin sugrađanin Dervo Vrače, vlasnik agencije za zaštitu «AE Sigurnost», koji nam je kazaod a je «prošao blaže od Hrustića», jer je morao platiti kaznu od 60 KM u još neobičnijem slučaju. Vraćajući se sa terena primjetio je gužvu ispred jedne zgrade i saznao da se pokušava organizovati prijevoz žene koja se upravo počela porađati.

 

- Ispostavilo se da je to policajka, jer je znamo sa zajedničkih intervencija. Povezao sam je i blizu Bolnice zaustavila nas je patrola. Pokazao sam im da vozim njihovu kolegicu, da će mi se poroditi u autu i propustili su me. Nedugo nakon došla mi je kazna. Nisam prošao kroz crveno, nisam ugrozio, preticao, a to je bilo stotinjak metara ispred Bolnice. Još sebi ne mogu doći, jer je to valjda poruka da ne stajemo kad vidimo da je neko u nevolji, kaže Vrače.