Printaj ovu stranu
srijeda, 11 April 2012 08:53

Istraga o bludničenju

Tužilaštvo ZDK nije komentiralo navode oca 12-godišnje djevojčice iz Zenice, koji je prijavio brata zbog bludničenja nad njegovom kćerkom, da su mu dolazili bratovi sinovi i tražili da on i kćerka odustanu od svjedočenja.

 

- Istraga je u toku. Iznošenje bilo kakvih podataka, pa i toga jesu li djevojčica i njen otac dali iskaz, može ugroziti daljnju istragu. Zbog zaštite identiteta djevojčice, kao i procesa, tužilac Dževad Zahirović do kraja istrage neće davati bilo kakve izjave - kazao nam je  Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Djevojčicina majka kazala nam je da njena kćerka nije sklona laganju, ali da ona još ne želi vjerovati da se to dogodilo.

- Muž i ja smo je posadili pred sebe i upozorili da sutra i za godinu mora da priča istinu, da ne smije ništa iskrivljavati, preuveličavati, ali ni skrivati. Žao mi je što je priča došla do medija, jer su nam iz policije rekli da neće ništa govoriti. A onda su objavili na radiju i u novinama sve - kazala nam je majka djevojčice.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)