Printaj ovu stranu
četvrtak, 01 Januar 2015 20:20

Požar u soliteru na Odmutu

Nešto prije 20 sati policija je zaprimila informaciju o plamenu i požaru iz jednog stana u soliteru u ulici Bulevar Ezhera Eze Arnautovića, blizu Drvenog mosta. Za sada nema informacija o povrijeđenim ili eventualnom stradalim, ali je u toku evakuacija stanara iz stanova na višim spratovima, zbog velike količine dima.

 

Prema prvim informacijama, vlasnica stana u kojem je izbio požar nije povrijeđena, ali je u šoku. Nije poznato da li je neko povrijeđen prilikom evakuacije. Na licu mjesta su velike policijske snage, ekipe hitne pomoći i vatrogasci, ali i mnoštvo građana, koji su se okupili.  Prema neslužbenim podacima, požar je izbio u stanu na devetom spratu, ali se proširio i na susjedni stan, u kojem se u tom trenutku nije bilo nikog. Dio vatrogasne brigade se probio, kroz velike količine dima do samog stana, a dio ekipa pokušava požar ugasiti izvana. Na licu mjesta su velike policijske snage, ekipe hitne pomoći i vatrogasci, ali i mnoštvo građana, koji su se okupili.


KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU


Nakon skoro dva sata borbe sa vatrenom stihijom, tri tima profesionalne vatrogasne jedinice su lokalizovali i ugasili požar u "prvom soliteru" u naselju Odmut. Uzrok požara zvanično nije poznat, te će biti predmet istrage vještaka MUP-a za požare, ali se nezvanično pretpostavlja da je upaljena grijalica koja je došla u dodir sa materijalima u stanu prouzrokovala plamen u stanu Zeničanke Kade I.  Prema preliminarnim podacima, osim progutanih velikih količina dima, nije bilo povrijeđenih u ovom požaru, a vatrogasci i policajci se nakon požara trude da se riješe velikih količina vode koja je iz vatrogasnih vozila napravila mini jezero, te prijeti zaleđivanjem. Saobraćaj na jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u gradu, koja se nalazi neposredno uz ovaj soliter, je normalizovan.

 AVAZ 

 

KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

FOTO OLIVER K.

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)