Printaj ovu stranu
srijeda, 31 Decembar 2014 16:35

Vratite Danisu kolica !

Zeničanin Hamdija Kadić zamolio je preko društvenih mreža da svi koji budu imali korisne informacije o predmetima koji su ukradeni iz njegove garaže, pozovu njega ili mu na drugi način dostave informacije. Bila bi to još jedna u nizu krađa, kakve se svakodnevno dešavaju da krađom u garažu broj 88. u "čeličnom soliteru" na Bulevaru Kralja Tvrtka I u Zenici lopovi nisu, između ostalog, ukrali i invalidska "Otto Bock" kolica, te dječija kolica za njegovog 100-postotnog invalidnog sina, osmogodišnjeg Danisa. 

Za dječaka koji boluje od cerebralna paralize radilo se o posebno prilagođenim invalidskim pomagalima, te nisu "od koristi" za bilo koga drugog, osim malenog Danisa, koja mu pomažu u kretanju. Inače, danisu su u više navrata Zeničani organizovali humnaitarne koncerte i programe, da bi mu pomogli u liječenju u BiH i inostranstvu. 

- Kolica su prilagođena za djecu s posebnim potrebama, teško ih je nabaviti i skupa su, a provalnik će teško naći kupca, jer su ona namijenjena rijetkoj populaciji stanovništva i sa vrlo specifičnim potrebama i dimenzijama. Provalniku opraštam sve ostale predmete, koji su ukradeni iz garaže, samo ga molim da ne uništi ili ne otuđi djettetova kolica. Platiću mu traženu sumu, samo da Danisu vrati njegova kolica, poručio je Hamdija, objavljujući svoj broj  za kontakt i informacije 061 806 106

Na društvenim mrežama Zeničani su izrazili zgražanje i revolt zbog takvog čina kradljvaca, te su pozvali sve one koji imaju informacije da kontaktiraju Danisovu porodicu. 

hamkad02

Posljednje od