Printaj ovu stranu
srijeda, 24 Decembar 2014 14:24

Video: kradljivica u Ekranu

Policajci Policijske uprave Zenica uhapsili su sinoć u zeničkom Family centru "Ekran" Sabahetu Džindo (54) iz Sarajeva, nakon prijave osoblja i uprave objekta da je ona osoba koja je, prije nekoliko dana, izvršila drske krađe nad nekoliko gostiju ovog objekta. 

 

U najmanje tri slučaja ukravši novac i druge vrijedne predmete iz  torbi i jakni gostiju objekta. Kad su krađe otkrivene, pozvana je policija, te izuzet snimak video nadzora. Osoba, sa čijim izgledom sa snimka su upoznati zaposlenici, pojavila se sinoć ponovno u objektu, a direktor objekta je pozvao policiju.  Ipak, to nije bilo dovoljno. 


- Osoba S. Dž. je lišena slobode, ali nije pritvorena, nego je puštena, a sa njom će biti obavljen razgovor, jer prethodni slučaj koji pominjete nije zadokumentovan . Zatraženo je i od kolega iz Sarajeva da nam dostave podatke o osobi, nakon čega će biti provedena kriminalistička obrada, kazala nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. 

 

Sabaheta Džindo je akter desetina džeparenja i drskih krađa, o kojima mediji u BIH i Hrvatskoj pišu već punu deceniju. Po svojim krivičnim djelima poznata i u Travniku, Trebinju, Banja Luci, Foči, Banja Luci, Zagrebu, Splitu, a sada i Zenici. 

 

Više u sutrašnjem printanom izdanju "Avaza"

AVAZ

 

POGLEDAJTE VIDEO KRAĐE U EKRANU: 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)