19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 16 Decembar 2014 18:30

Droga pronađena u Crkvicama

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su  poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica K.S. iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 15.12.2014. godine, u ulici Crkvice, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno oko 700 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te jedan pištolj sa okvirom i 6 komada municije.

 

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i oružje, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica K.S., rođenog 1983. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" iz člana 371. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona. 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 
Saznajemo da se radi o SENAIDU KOKIĆU (31) IZ ZENIČKOG NASELJA CRKVICE. 
 
drogacr03
..