Printaj ovu stranu
srijeda, 05 Novembar 2014 06:44

Ikić priveden nakon pljačke

Dežurnoj službi Policijske stanice Centar Zenica u subotu ujutro je prijavljeno da je u centru ovog grada, u ulici Kočevska čikma na broju 17, u apoteci "Kofarm" nepoznata osoba uz prijetnju nožem, izvršila razbojništvo nad radnicom apoteke. Ukradeno je oko 200 KM, devet pakovanja tableta "Tramal", jedna slušalica bežičnog telefona, te ključevi od apoteke, nakon čega se izvršilac udaljio u nepoznatom pravcu, zaključavši radnicu. 

 

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica došli su do saznanja, da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti Denis Ikić (31) iz Zenice, višestruki povratnik u vršenju ovih krivičnih djela. 

 

Njegovo ime objavljivano je proteklih godina više puta u "Crnoj hronici" kao narkomana i razbojnika. početkom ove godine, medicinari i policajci su ga spasili sigurne smrti nakon što je pronađen u besvjesnom stanju, promrzao, u jednoj zeničkoj ulici. Ikić je jučer uhapšen i priveden, a Tužilaštvu je dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "razbojništva", saopćeno je iz MUP-a ZDK. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)