Printaj ovu stranu
četvrtak, 30 Oktobar 2014 20:16

Pronađen Franjo Miletić

Zeničanin Franjo Miletić nestao je prošli vikend, u blizini svoje kuće u Zenici. Zadnji put je viđen u subotu 25. oktobra oko 14 sati, ispred svoje kuće u zeničkom naselju Pečuj. Bilo je potrebno samo nekoliko sati, nakon objave na našem portalu, da bude pronađen. 

 

Nakon obaveznog protoka vremena za eventualno vraćanje ili javljanje, policija je registrovala njegov nestanak u utorak. Svi ljudi koji su mogli pomoći policiji ili porodici da pronađu ovog Zeničanina ili daju informaciju o njegovom kretanju, zamoljeni su da kontaktiraju najbližu policijsku upravu na 122 ili porodicu. Bilo je potrebno manje od pet sati.


Javili su nam se članovi porodice, koji kažu da je objava na portalu pomogla da ih kontaktiraju iz Kantonalne bolnice Zenica. 

 

- Franjo se nalazi u KBZ. Strašno je da je gore, prema tvrdnjama medicinara, od subote, kada je i nestao. Mi smo prijavili policiji nestanak, da bi maloprije od tehničara KBZ saznali da ga je upravo policija dovela u bolnicu, nakon što je imao psihičkih problema. I dok je bolnici rečeno da će potražiti policiju, porodici je obećano da će biti kontaktirane medicinske ustanove radi provjere. Izgleda totalna nekoordinacija je dovela da ga policija proglasi nestalim, a istovremeno ga i smjesti u Bolnicu, da o tome ne obavjeste porodicu. Najbitnije je da je dobro i da smo ga našli. Hvala vam na profesionalnoj brzoj reakciji, jer je upravo vaša vijest pomogla da nam se jave iz bolnice, kazali su nam Franjini ukućani. 

 

Posljednje od