18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 23 Oktobar 2014 22:19

Drogu dilao 17-godišnjak

Poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, u saradnji sa službenicima uniformisane policije policijskih stanica Centar i Crkvice su na lokalitetu Crkvičko brdo u Zenici, nakon operativne opservacije locirali i legitimisali dva lica za koja su postojala operativna saznanja da posjeduju narkotička sredstva.

 

Nakon legitimisanja, kada je utvrđeno da se radi o licima B.A. i Č.E., oba iz Zenice, izvršen je pregled lica, te je kod lica B.A. tom prilikom pronađeno 15 paketića namijenjenih za uličnu prodaju, upakovanih u alu-foliju sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 23,50 grama, dok je kod lica Č.E. pronađen jedan paketić, bruto težine 1,90 grama.

 

Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

 

- B.A., rođenog 1997. godine,

 

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, i

 

- Č.E., rođenog 1991. godine,

 

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA