28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 11 Oktobar 2014 15:54

Udes u tunelu 1.Mart

U tunelu "1. mart" na autoputu A1, između Bilješeva u kakanjskoj i Gorice u zeničkoj općini, oko podneva se dogodila saobraćajna nesreća, u kojoj pukom srećom nije bilo povrijeđenih. 

 

Kako je za "Avaz" potvrdila Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, nesreća se dogodila na 800 metara od početka tunela iz pravca Kaknja. Ovo je prvi udes u novootvorenom tunelu.

 

- Zbog kvara, kamion je stao u tunelu, a ubrzo je stigla policijska patrola da bi vidjela situaciju i asistirala u što bržem otklanjanju problema. Veom brzo nakon toga, vozač terenskog vozila koje je išlo iz pravca Kaknja, nije se zaustavio na vrijeme nego je udario sa strašnje strane u policijsko vozilo, kazala je za "Avaz" Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK. 

 

Kako saznajemo, kamion je bio propisno obilježen sigurnosnim trokutom na kolovozu u slučaju kvara, policijsko vozilo je imalo uključena rotaciona vijetla, a i signalizacija u tunelu je bila prilagođena zbog stanja u toj kolovoznoj traci. Ipak, sretna okolnost u cijelom incidentu je da su policajci i vozač kamiona bili van vozila, pa je pričinjena samo materijalna šteta, a saznajemo da ni vozač terenca nije povrijeđen. 

 

Kako su nam potvrdili iz BIHAMK-a, nakon završenog uviđaja,  puštena je u saobraćaj dionica na autoputu od Kaknja prema Zenici (u tunelu 1. mart), tako da se saobraćaj odvija redovno, bez zastoja. 

 

DNEVNI AVAZ