28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 10 Oktobar 2014 15:37

Pronađena droga na Kanalu

Policijski službenici kod dva lica pronašli marihuanu - Policijski službenici Policijske uprave I u Zenici su dana 07.10.2014. godine poduzimali pojačane mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, u ulici Kanal, uočena su i legitimisana dva sumnjiva lica za koja je utvrđeno da se radi o licima P.E. i K.E., oba iz Zenice.


Izvršenim pregledom navedenih lica kod istih je pronađena određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Izvršenim vaganjem pronađene zeljaste materije utvrđeno je da se radi o 204,65 grama materije koja je pronađena kod lica P.E., te 0,60 grama materije koja je pronađena kod lica K.E. Pronađena materija je izuzeta radi potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv P.E., rođenog 1988. godine, i K.E., rođenog 1988. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 3. navedenog zakona.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

Uhapšeni Esnaf Pašić i Esad Karić