Printaj ovu stranu
utorak, 26 Avgust 2014 00:14

Anelu Dediću demoliran auto

Nogometaši Čelika nakon četiri odigrana kola imaju samo dva osvojena boda, te se nalaze pri samom dnu tabele naše Premijer lige. Isključivi krivac za ovaj rezultat je rukovodstvo kluba, koje nije obezbjedilo kvalitetna pojačanja, ali nije ni javnosti prezentovala cilj i ambicije kluba u ovoj sezoni.

 

Nakon subotnjeg poraza od Borca u Banja Luci uprkos dobroj igri, nakon povratka u Zenicu, jednog nogometaša Čelika ispred stadiona dočekao je ružan prizor. Anelu Dediću 23-godišnjem veznjaku Čelika, nepoznate osobe u noći sa subote na nedjelju demolirale su automobil marke "Peugeot 206", koji se nalazio ispred službenog ulaza stadiona Bilino polje. Ovu informaciju potvrdio je i sam nogometaš.

 

"Pri izlasku iz autobusa dočekao me veoma loš prizor, auto koje sam parkirao ispred stadiona demolirano je od strane nepoznatih osoba. Polupana su stakla, odvaljene su šteke, te je demolirana unutrašnjost automobila. Ne znam u ovom trenutku koja je šteta, prijavio sam slučaj policiji, ali sam duboko razočaran ovim što se desilo posebno jer sam domaći igrač rođen sam ovdje i tek sam se vratio u Čelik. Tužan sam i nadam se da će istražni organi odraditi svoj dio posla, te da se ovakve i slične stvari neće više dešavati", kazao je za SportSport.ba Dedić.

 

Očito je nekome krivac za loše rezultate Čelika u ovoj sezoni, automobil od domaćeg igrača, koji je najmanje kriv za trenutnu situaciju i poziciju kluba na tabeli. U prošlosti su se također dešavale slične stvari, a čim crno-crveni imaju loše rezultate, na meti su automobili pojedinih igrača, te stadion Bilino polje, gdje često budu polupana stakla, te ispisani brojni grafiti.

 

Nogometaši Čelika u srijedu igraju derbi petog kola na Bilinom polju protiv sjajnog Veleža, a ne možemo ni zamisliti šta će se desiti ako crno-crveni ostvare negativan rezultat. Ko će biti sljedeća meta i dali će se stati u kraj ovakvim stvarima znati ćemo vrlo brzo.

 

 

 

Autor: (A. Vr. AVAZ) - 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)