18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 17 Avgust 2014 00:59

Foto: stravična smrt u Vranduku

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se kasno večeras, u noći između subote i nedjelje, u području Tunela Vranduk na magistralnom putu M17, 15-ak kilometara od Zenice.

 

Prema prvim podacima sa lica mjesta, dvije osobe su poginula, treća je teško povrijeđena. Identitet stradalih i stanje teško povrijeđene osobe, kao i podaci o učesnicima, biće poznati tek ujutro. Zbog uviđaja u potpunosti je u prekidu saobraćaj kroz tunel (01.00 h, nedjelja). 

 

Kako su "Avazu" potvrdili očevici, crveno-karavan vozilo je prešlo iznenada u Tunelu Vranduk na suprotnu stranu, te udarilo direktno u drugo vozilo, "golfa", u kojem se nalazilo tri osobe. 

- Prednje dvije, muškarac i žena, nisu imali puls i bili su priklješteni. Otpozadi je bila teško povrijeđena mlađa ženska osoba, izgleda njihova kćerka, koju smo uspjeli izvući dok je stigla Hitna. Vozilo je potpuno uništeno i pretpostavljam da se radi o "golfu", kazala nam je E. M., koja je učestvovala u pružanju pomoći i izvlačenju stradale. Prema izjavama očevidaca, mlađi muškarci koji su crvenim vozilom ušli u tunel iz pravca Žepča i Nemile su prošli samo sa ogrebotinama, ali su zapomagali i bili dezorjentisani. Nezvanično se moglo čuti da je vozač automobila koji je izazvao udes bio vidno alkoholisan, ali zbog toka uviđaja taj pdoatak nije se moglo službeno potvrditi. Više detalja i identitet stradalih biće poznat tokom dana. 




 

vranud01

 

10592353 10204084599452325 167706244 n 2 foto: posjetilac portala I.H.