Printaj ovu stranu
petak, 08 Avgust 2014 18:43

U julu 504 parking kazne

U mjesecu julu izdata 504 prekršajna naloga - zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja motornih vozila - Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u mjesecu julu 2014. godine realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Zeničko-dobojskog kantona, sa posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja.


Tom prilikom, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdata su 504 prekršajna naloga: 204 prekršajna naloga su lično uručena vlasnicima vozila, dok je 300 prekršajnih naloga ostavljeno na vidnom mjestu na vozilima kojima su počinjeni prekršaji.

 

Ovom prilikom još jednom podsjećamo vozače na zabranu zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojima bi ista ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pješaka. Pozivamo vozače da, u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo, postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Posljednje od

Povezani članci (by tag)