29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Juli 2014 16:07

Dvojica privedena zbog ubistva

Dvije osobe su privedene na poligrafsko ispitivanje u Ministarstvo Zeničko - dobojskog kantona (MUP ZDK), zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa slučajem ubistva vitežanskog privrednika Joze Kafadara.

 

Kako saznaje "Avaz" istragu o ubistvu 69-godišnjeg Kafadara već 35 dana zajedno vode krim-inspektori MUP-a ZDK i Federalne uprave policije. Do sada je saslušano desetine osoba, koje su mogle imati informacije korisne za istražitelje. Dvije osobe, koje su danas dovedene radi ispitivanja na tzv. "detektoru laži" su navodno lično poznavali ubijenog. 

 

Kafadar je ubijen 27. maja na putu koji iz njegovog rodnog sela Šušanj vodi ka mjesnom vodovodu. Jahajući konja sa svog imanja, odlučio je da posjeti mještane koji su popravljali seoski vodovod nakon što je oštećen u klizištu, sredinom maja. On im je prethodno osigurao repromaterijal, a onda odlučio da ih počasti jelom i pićem. Ubistvo vlasnika kompanija porodičnih "Ovnak" i "CM" uznemirilo je mještane Ovnaka i Šušnja u zeničkoj općini, na granici sa Vitezom.