Printaj ovu stranu
utorak, 24 Juni 2014 12:21

Akcija SIPA-e u Zenici

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli združenu operativnu akciju s pripadnicima MUP-a Republike Srpske u okviru predmeta kodnih naziva "Alf“ i "Rubikon“.



Pripadnici SIPA-e pretresaju objekte na pet lokacija na području Zenice, Gradačca i Pelagićeva, a slobode su lišili dvije osobe, dok paralelno pripadnici MUP-a Republike Srpske pretresaju objekte na više lokacija na području CJS Bijeljina i lišavaju slobode više osumnjičenih osoba. 

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH kojima je obuhvaćeno ukupno 11 osoba, saopćeno je iz SIPA-e

Ove osobe sumnjiče se da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama. 

U prethodnom periodu protiv navedenih osoba nadležnom tužilaštvu podneseni su izvještaji o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima. 

Osobe koje su lišili slobode pripadnici SIPA-e bit će privedene u službene prostorije SIPA-e u Regionalni ured Tuzla, gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade, o njihovom daljem statusu odlučit će se u skladu sa uputama nadležnog tužioca. 

Aktivnosti na ovim predmetima se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je iz SIPA-e.

Posljednje od