29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 22 Juni 2014 06:50

Uhapšeni pucači sa Bulevara

Dvadesetjednogodišnji Jasmin Trako iz Preočice kod Viteza teško je ranjen u petak oko 22,10 u kafeu "Alfa Klub" na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića u Zenici.  Ranjavanju je prethodio verbalni, pa fizički napad trojice mladića, u kojem je povrede zadobio i Mujo Džananović (25) iz Viteza. Prema podacima iz hitne pomoći, on je povrijeđen tvrdim predmetom u predjelu glave, ali je nakon pružanja pomoći pušten kući. 

 

Trako je nakon zbrinjavanja prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje podvrgnut operativnom zahvatu, jer je metak pogodio lijevu natkoljenicu, oštetivši kost, pa se njegova povreda tretira kao teška. Jučer je zadržan na liječenju u ovoj ustanovi. Svjedoci incidenta kažu da je ispucano nekoliko hitaca, a policija je na licu mjesta našla dvije čahure. Odmah nakon incidenta, trojica tada nepoznatih mladića pobjegla su iz kfea, pa je organizovana sveobuhvatna potjera na osnovu raspoloživog opisa i  snimaka video nadzora ovog i susjednih objekata. 

 

Policija je raspolagala podacima o bjekstvu vozilima "golf V" i "Audi A6", te su ubrzo locirani, te u ulici Zmaja od Bosne nekoliko minuta prije ponoći uhapšeni Zeničani Adnan Kukić, Edin Nadžak i Emir Brkić. Obavljen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Borislava Milešića, a dalji tok istrage utvrdiće ko je od napdača upotrijebio oružje. Kako se očekuje, u narednih 24 sata i Tužilaštvo će izaći sa eventualnim prijedlogom određivanja pritvora za jednog ili više napadača.