Printaj ovu stranu
srijeda, 18 Juni 2014 06:38

Eksplozija u Kantonalnoj bolnici

Jedna osoba je zadobila lake ozljede, nakon eksplozije koja se dogodila u Službi za anesteziju, intenzivnu njegu i terapiju bola Kantonalne bolnice Zenica. Kako je izjavila Džanana Hedžić, portparol Bolnice, u ponedjeljak uvečer oko 22,40 sati je na odjeljenju tzv. "hirurškog šoka" došlo do "incidenta na instalacijama komprimiranog kisika". 

 

- Instalacije su uredno atestirane od strane nadležne firme. Upućen im je zahtjev da se poduzmu sve mjere da bis e instalacija ponovno pustila u rad. O svemu su upoznati nadležni organi, kazala je Hedžić.  Prema saznanjima našeg lista, došlo je do pucanja i detonacije ventila na boci kisika, gotovo na istovjetan način kako se prije par mjeseci to dogodilo u Kliničkom centru Univerziteta Koševo. 

 

Povrijeđen je tehničar "kisikaner" zadužen za brigu o bocama i instalacijama, nakon što je pokušao zaustaviti isticanje kisika. Zadobio je opekotine po šakama i podlaktici, te je zbrinut na Urgentni blok KBZ-a, odakle je nakon tretmana pušten na kućno liječenje.  Pacijenti su ovog odjela izmješteni su na susjednu hirurgiju, a kako tvrde u KBZ, niti jednog trenutka nije bilo u pitanju zdravlje ili životi pacijenata. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)