Printaj ovu stranu
četvrtak, 12 Juni 2014 13:25

Osuda vandalstva u Gradišću

Predstavnici vjerskih zajednica i crkava Zenice i članovi Odbora za međureligijsku saradnju okupili su se danas u mjestu Gradišće, u blizini Zenice, gdje je 11. juna zapaljena mjesna katolička kapela. 


Na ovom mjestu su osudili vandalski čin napada na vjerski objekat, poručivši vjernicima da u ovakvim situacijama budu uz svoje komšije i pruže im podršku u njegovanju i očuvanju njihovih svetih mjesta.   

 

Župnik fra Zdravko Anđić, izaslanik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica Ismet efendija Bašić i sekretar Odbora za međureligijsku saradnju Kenan Hodžić uputili su apel nadležnima da ulože sve napore kako bi se uhapsili i kaznili počinioci ovog krivičnog djela. 

 

"Danas smo se okupili na mjestu vandalskog čina, koji ne smije obeshrabriti vjernike da ustraju u čuvanju svojih svetinja, u svojoj hrabrosti i toleranciji", kazao je Kenan Hodžić, sekretar Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici. 

 

Nepoznate osobe provalile su u noći sa utorka na srijedu u kapelu u selu Gradišće i podmetnule požar u kojem je uništena kompletna unutrašnjost objekta.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)