29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Maj 2014 21:53

Uhvaćen kradljivac vozila

Dana 18.05.2014. godine, u 06,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Centar u Zenici prijavljeno je otuđenje putničkog motornog vozila marke "Golf II" registarskih oznaka A38-K-535, vlasništvo lica D.S. iz Zenice, a koje je prema navodima iz prijave izvršeno u toku noći 17/18.05.2014. godine, u mjestu Stranjani, općina Zenica.

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila tačnost informacije, nakon čega je formirana uviđajna ekipa Policijske uprave I radi vršenja  uviđajnih radnji.

O navedenom su upoznate sve policijske patrole kao i policijske stanice, a istog dana, u 05,40 sati, službenici Policijske stanice Nemila su uočili vozilo koje je vrstom i karakteristikama odgovaralo otuđenom vozilu, kako se kreće ulicom Patriotske lige, nakon čega se vozač istog,  uočivši policijsku patrolu, daje u bijeg sa vozilom u pravcu ulice Dedić polje, gdje napušta vozilo i trčećim korakom se udaljava između stambenih objekata u nepoznatom pravcu.

Operativnim radom na terenu službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do saznanja da se u direktnu vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice D.A., rođeno 1993. godine iz Zenice, te su poduzete sve operativne mjere i radnje na lociranju i pronalasku navedenog lica, nakon čega je isto dana 19.05.2014. godine, od strane operativnih  službenika pronađeno u mjestu Orahovica, općina Zenica, gdje je i lišeno slobode i privedeno u službene prostorije. Lice D.A. je zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje i nad istim je zavedena kriminalistička obrada,  tokom koje je lice ispitano na okolnosti izvršenja predmetnog krivičnog djela.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I će nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv lica D.A. dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Teška krađa" iz člana 287.  KZ FBiH.