Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 28 April 2014 22:14

Novi napad pasa lutalica

Naš sugrađanin M. H. danas je najnovija žrtva nerada nadležnih koji je doveo do situacije da gradom bezbrižno hara stotine (ili hiljade) pasa beskućnika, lutalica, od kojih je mali, ali dovoljan dio agresivan toliko da naše medicinske ustanove svaki dan bilježi nove povrede. 

 

Nama i dalje ostaje samo da konstatujemo povrede, apelujemo da se, osim Azila u gradnji, konačno omogući građanima Zenice da bez straha od pasa šetaju gradom, odu u samoposlugu, idu u i iz škola. Iako će dio "ljubitelja" ovakve situacije ponovno smatrati da su krivi ljudi, a ne životinje, odmah ćemo ih preduprijediti i reći da, slažemo se. Da smo, kao što nismo normalna država, kazne nadležnim za situaciju poput današnje u Babinoj rijeci ne bi bile 2-3.000 KM i to nakon višegodišnjeg sudovanja, nego stostruko veće, a oni kojima je to posao, omogućili bi da institucija koju zakon poznaje, a zove se HIGIJENSKI SERVIS ukloni opasne pse sa ulica. 

 

Svi oni koji vole životinje složiće se s nama da im ovdje i ovako, nije mjesto. Problem postoji, i to ogroman, a on se mora riješiti "rezom". Dok god nadležni balansiraju između tzv.udruga za zaštitu i građana, neće valjati niti jednima niti drugima. Ulice, parkovi, staze, haustori, parkinzi... su mjesta za šetnju i odmor LJUDI, a nipošto mjesto za izbjegavanje gladnih pasa koji su uistinu samo i isključivo - lutalice, a ne napušteni, jer su ove generacije na ulicama UGLAVNOM već treća, četvrta generacija pasa koja se rađa, odrasta, jede i NAPADA građane ovog grada. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)