Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 28 April 2014 02:53

Usmrtio ga sa dva udarca

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Zenici, kojim je predsjedavao sudija Enes Malićbegović je nastavljeno suđenje Adnanu Šeraku (26) zbog nanošenja teških tjelesnih povreda zatvoreniku Dženanu Džaki u prostorijama Kaznenopopravnog zavoda Zenica koji je preminuo od posljedica teških povreda glave. 

 

Svoj nalaz i mišljenje dao je sudski vještak medicinske struke Nermin Sarajlić koji je tokom pregleda Džakinog tijela pronašao pet spoljašnji povreda u vidu krvnih podliva te dvije frakture lobanje koje su oštetile moždano tkivo te tako dovele do mladićeve smrti. 

 

Dragiša Jokić, branilac optuženog Šeraka upitao je vještaka da li povrede koje je naveo u nalazu  mogle nastati od jednog udarca ili eventualno od udarca glavom o pod na šta je Sarajlić kazao da nisu. 

 

Sudiju Malićbegovića interesiralo je da li su vanjske povrede nastale udarcima jednim tupim predmetom ili više predmeta, vještak je kazao da su povrede nastale od posljedica djelovanja više tupih oruđa. 

 

Inače, na jednom od ranijih pretresa  svjedok Nedo Kojić je priznao da je on, ubio Džaku te da je Šerak nevin! Kojić je još ranije poslao pismo Džakinom ocu u kojem je priznao ubistvo jer ga je grizla savjest. 

 

Prema optužnici Tužilaštva Zeničko–dobojskog kantona (ZDK), Šerak je optužen da je 5. avgusta prošle godine u prostorijama razglasa Prvog paviljona pozvao osuđenika Nedu Kojića te zatražio da zovne Dženana Džaku. 

 

Nakon što je Džaka došao, Šerak mu je pokazao određene fotografije te ga pitao što se slika s njegovim dušmanima, na šta mu je on, navodno, rekao da mu je Šerak prijatelj. Nakon toga ga je Šerak, tražeći da spusti ruke i gleda prema njemu, dva puta udario šakom u glavu, a Džaka je pao. Usljed teških prijeloma kostiju glave, Džaka je umro 11. avgusta u Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)