28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 April 2014 12:35

Bureković i dalje u bjegstvu

Osuđenik Nermin Bureković zvani Njonjo , koji izdržava zatvorsku kaznu u Kaznenoporavnom zavodu Mostar, pobjegao je danas oko 11 sati  sudskoj policiji u Zenici. Prema nezvaničnim informacijama, Bureković je  iskočio iz vozila sudske policije iskoristivši zastoj u saobraćaju u zeničkom naselju Crkvice  i pobjegao u nepoznatom pravcu. 


U potragu za Burekovićem  koja je u toku uključene su  jedinice Uprave policije MUP-a ZDK i Sudske policije. Bureković  koji izdražava zatvorsku kaznu u Mostaru , u Zenicu je jutros priveden na glavni pretres u Općinsku sud u svojstvu optuženog za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Desetine sudskih policajaca i vozila u Zenici u potjeri je za osuđenikom, koji je uspio pobjeći svojim čuvarima oko 11 sati u ovom gradu. 


Kako saznajemo, osuđenik je pobjegao ka Crkvičkom brdu. Svjedoci ga opisuju kao visokog, bez kose, u plavom zatvorskom odijelu i sa lisicama. 


U MUP-u ZDK kažu da asistiraju Sudskoj policiji, te da ne mogu koemntirati događaj. Potjera je iza podneva nastavljena u predjelu Crkvičkog brda i naselja Crkvice, ali za sada nema informacija jesu li sudski policajci u tragu bjeguncu.


Policija nastavlja opsežnu potragu za osuđenikom Nerminom Burekovićem Njonjom, iz Zenice, koji je danas u 10.50 sati pobjegao tokom transporta. 

Kako je kazao glavni zapovjednik Sudske policije Federacije BiH Edin Vehabović, angažirane su dodatne snage Sudske policije koje zajedno s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona intenzivno tragaju za odbjeglim osuđenikom.

Dodao je da se, istovremeno, vrši i uviđaj činjeničnog stanja radi eventualnog utvrđivanja odgovornosti službenika Sudske policije, te da će više detalja u vezi s ovim slučajem biti poznato nakon okončanja istrage.

Kako je u međuvremenu saopćeno iz Sudske policije FBiH, osuđena osoba inicijala B.N. je danas na području Zenice  pobjegla prilikom sprovođenja koje su službenim vozilom vršili službenici Sudske policije Federacije BiH. 

Nadalje se navodi da se B.N. nalazio na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Mostar, odakle je doveden radi prisustva na glavnom pretresu koji se protiv njega vodi u Općinskom sudu u Zenici.  


potraga8555

Povezani članci (by tag)