21 Septembar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 April 2014 17:16

Pronađena droga u Centru

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske stanice Centar, su u proteklom periodu poduzimali  mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava. U okviru navedenih aktivnosti, došlo se do određenih operativnih saznanja da se lice B.K. bavi nedozvoljenim aktivnostima u vezi zloupotrebe droga, te se, postupajući po prikupljenim informacijama, pristupilo preduzimanju niza operativno-taktičkih mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 31.03.2014. godine, u ulici Mejdandžik u Zenici, izvršen je pretres stana i podrumskih prostorija koje koristi lice B.K., kojom prilikom je pronađeno:
- biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 70,60 grama;
- biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 47,20 grama;
- praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 38,15 grama;
- jedna digitalna vaga za precizno mjerenje; i
- jedna cijevčica za konzumaciju opojne droge, sa ostacima praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađena materija je izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.K., rođenog 1976. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA