19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 19 Mart 2014 22:21

Zeničanin uhapšen u Vitezu

Nakon opsežne akcije policajci MUP-a SBK uhapsili su Dž. Ć. (28) iz Zenice koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak, ispred ugostiteljskog objekta „Millenium“ u Busovači iz vatrenog oružja ranio dvojicu Vitežana, Antu A. (30) i Marka A. (26).

 

Iako su mediji prenijeli kako je uhvaćen na području Zenice, službenici MUP-a SBK ipak su ga pronašli na području Viteza. Kako neslužbeno doznajemo, uhapšeni Zeničanin priznao je da je on pucao, ali tvrdi da je to učinio u samoodbrani.

 

Podsjetimo, do pucnjave je došlo tokom prepirke uhapšenog s trećim licima, a povrijeđeni dvojac našao se u masi koja je svjedočila događaju. Nastradali su kada je počinioc uslijed verbalne svađe ispalio nekoliko hitaca iz pištolja u pod, a odbijeni hici u masi su pogodili Antu i Marka.

 

Prvi je ranjen u stomak, a drugi u nogu, te su prevezeni u bolnicu Dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

 

Nakon pucnjave doznali smo i da će policija će izvršiti prekvalifikaciju djela iz pokušaja ubistva u izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja u prisustvu većeg broja ljudi, jer je istraga je pokazala da namjera nije bila ubiti povrijeđene, niti bilo koga u masi koja je svjedočila verbalnom obračunu.