Printaj ovu stranu
subota, 01 Mart 2014 16:34

Sabotaža u tunelu Prvi mart

U noći između petka i danas, iza ponoći, na širem lokalitetu naselja Hamida kod Zenice, nepoznati izvršitelji ošteli su električni kabal kojim se napaja gradilište dionice Kakanj-Zenica na autocesti Koridora Vc. Zbog oštećenja elektronaponskog kabla, kompletno radilište tunela "1. mart" ostalo je bez napajanja električnom energijom. Nakon prijave kvara elektrodistribuciji, brzo se otkrilo mjesto na kojem su nepoznati izvršitelji iz zemlje iskopali kabal, zatim ga prekinuli i ponovo zatrpali u zemlju. 


Službenici kriminalističke policije izašli su na teren gdje su obavili uviđajne radnje jer je očigledno da su nepoznata lica izvršila sabotažu na elektronaponskoj mreži, nastojeći da onemoguće radove na gradnji dionice autoceste na Koridoru Vc te opstruiraju današnju ceremoniju povodom završetka druge faze radova na tunelu "1. mart".

Prema odobrenju nadležnog kantonalnog tužitelja, nastavljene su obimnije istražne aktivnosti koje su u toku. Kako je za Fenu izjavila glasnogovornica policije MUP-a ZDK Aldina Ahmić, javnost će o prvim rezultatima opsežne istrage biti upoznata po okončanju istrage. 

S obzirom da je kvar lociran na vrijeme i uspostavljena distribucija električne energije za gradilište tunela "1. mart", današnja prigodna svečanost protekla je bez problema. Govoreći na samoj ceremoniji premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je kazao kako neće dozvoliti da politički motivirani i instruirani saboteri ugroze ni radnike niti same radove.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)