16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 28 Februar 2014 15:46

Teško povrijeđen Armin Gazić

Zenički alpinista Armin Gazić povrijeđen je danas je na planini Prenj. Ovu informaciju je za Radiosarajevo.ba potvrdio Haris Kalajdžisalihović, Arminov prijatelj s kojim je zajedno osvojio Sjevernu stijenu Matterhorna.

 

Armin Gazić i Haris Kalajdžisalihović zasluženo do nagrade za promociju alpinizma

 

"Armin je slomio nogu i ruku i ima povrede glave. To je prvo što su doktori vidjeli, čekamo detaljniji pregled koji će biti obavljena nakon što Armina helikopter odveze na Koševo", rekao je Kalajdžisalihović u izjavi za Radiosarajevo.ba. Armin Gazić član je Kluba ekstremnih sportova Scorpio iz Zenice. Usponom na Matterhorn, Armin i Haris su dobili priznanje Sportskog saveza BiH za jedan od najvećih uspjeha u 85 godina dugoj povijesti bh. planinarstva u našoj zemlji. 

 

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine (MOBiH) saopćilo je da je u toku akcija spašavanja (MEDEVAC) životno ugrožene osobe s planine Prenj helikopterom Oružanih snaga BiH, uz prisustvo članova Gorske službe spašavanja.  Slijetanje helikoptera na heliodrom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu se očekuje oko 15 sati, navodi se u saopćenju MOBiH.  Tim Gorske službe spašavanja poziva građane koji su u mogućnosti da daraju krv, nulta plus krvna grupa, koja je potrebna teško povrijeđenom alpinisti koji je danas doživio nesreću na planini Prenj kod Konjica.