Printaj ovu stranu
petak, 14 Februar 2014 14:36

Određen pritvor za silovatelja

Sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor Tomislavu Brtainu, potvrđeno nam je. Tužilaštvo ZDK jutros je zatražilo pritvor za osumnjičenog za monstruozno silovanje počinjeno u srijedu uvečer. Tomislan Brtain, (17) je, prema dosadašnjem toku istrage, pratio i u liftu zgrade u kojoj djevojčica stanuje, silovao jedanaestogodišnjakinju koja se vraćala iz obližnje škole, u svom naselju Londža. 

 

Zločin se dogodio u najstrožijem centru Zenice, a škola ove učenice je od kuće udaljena samo stotinjak metara. U Kantonalnoj bolnici Zenica nam je potvrđeno da je djevojčica, nakon hospitalizacije operisana, smještena na odjeljenju Dječije hirurgije i da je njeno zdravstveno stanje je stabilno. 

 

Dežurna sutkinja Općinskog suda u Zenici, Sonja Radošević odredila je jednomjesečni pritvor zbog postojanja  osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se sumnjiči, a za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 5 (pet) godina ili kazna  dugotrajnog zatvora. 

 

Na osnovu dokaza dostavljenih uz zahtjev za pokretanje pripremnog postupka u kojem je sadržan i prijedlog za određivanje pritvora, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je maloljetnik, u Zenici 12.februara 2014.godine oko 16,00 sati izvršio predmetno krivično djelo, a s obzirom na to da je osumnjičeni  u cjelosti priznao izvršenje njegov staratelj i branilac po službenoj dužnosti nisu se protivili određivanju pritvora.

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)