Printaj ovu stranu
srijeda, 05 Februar 2014 11:17

Policija traži trkače sa Vlašića

Mnogobrojni internet portali su preksinoć objavili video sa servisa Youtube u kojem mladići u automobilu bukvalno «divljaju» vozeći se sa Vlašića prema Travniku, uglavnom pretičući lijevom trakom, na nekim dionicama i brže od 100 kilometara na sat. Ipak, njihova opasna «igra» po svemu sudeći neće ostati samo «internet video hit» za jedan dan. 

 

Nakon što su mladići «dobili medijsku pažnju», video je uklonjen sa Youtube, ali su ga ipak sačuvale neke medijske kuće, koje su ga i emitovale. Preticanje desetina automobila na punoj liniji i opasnim krivinama, dok im u susret dolaze druga vozila je razljutilo mnogobrojne građane na društvenim mrežma, tim prije što je nedavno na toj dionici bilo nekoliko saobraćajki sa smrtnim ishodima.  O «trkačima sa Vlašića» su građani obavjestili i policiju, te je provedena opsežna istraga. 

 

Kako ekskluzivno saznaje «Avaz», utvrđeno da se radi o četvorici Zeničana. Video je postavio izvjesni Adnan Č., a pod snimak je potpisao i trojicu «kolega», sugrađane Nedima B., Adnana B., te Adina D. Da li se oni čuju na videu kako komentiraju «divljanje» vozača, izgleda da će utvrđivati policija, koja je za sada samo potvrdila da se «radi na slučaju». 

 

- Nakon dojave zaprimljene od građana, pokrenuta je procedura provjere identiteta i materijala objavljenog na internetu. Nakon toga ćemo postupiti po predviđenim procedurama i prema nadležnim organima uputiti Izvještaj, kazala nam je jučer Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.  Ona navodi da policija svakodnevno zaprima, provjerava i reaguje na dojave građana i ističe zahvalnost građanima na saradnji, pozivajući ih da bude još bolja. 

 

- Počinjenje ovako teških djela, kojima su ugrožene druge osobe i imovina, ne smije ostati nekažnjeno, a policiji je dobrodošla bilo kakva informacija, pa i one sa društvenih mreža, internet servisa. Samo saradnjom sa građanima ćemo stvoriti sigurnije okruženje za život i rad, te osigurati bezbjednost građanima, kazala nam je Ahmić.

 

Očigledno, to nije jedina ludorija koju je ova «ekipa» počinila. Naime, isti autor na svom Youtube kanalu ima i postavljen video «Bježanje od policije na autoputu Nemila-Vranduk», gdje se uz prikazivanje brzine čuje zvuk policijskih sirena, kao i navodno uspješno izbjegavanje policije. 


divljanje-yt0

Posljednje od

Povezani članci (by tag)