Printaj ovu stranu
subota, 18 Januar 2014 19:52

Galerija: Policijske racije u Zenici

Više od stotinu pripadnika Policijske uprave „jedan“ Zenica, Krim-policije MUP-a Zeničko – dobojskog kantona, pojačani Jedinicom za podršku (specijalci) kantonalnog MUP-a u noći između petka i subote su, po nalogu i uz saglasnost dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva Zeničko – dobojskog kantona, obavili pretrese u nekoliko ugostiteljskih objekata u centru Zenice. 

 

Ekipi „Dnevnog avaza“ dopušteno je da prate specijalce i policajce u pretresima do objekata. Kako navode gosti sa kojima smo, po njihovom izlasku razgovarali, iako uvijek bude poneki nezadovoljni, većina gostiju odobrava ovakve preventivne akcije. 

 

- I meni je želja da izlazim sa društvom bez bojazni da će sjevnuti nož, pištolj. Što je policija češća u pregledima, to su manje šanse da se u grad ponese pištolj, a kamoli da se upotrijebi. Oni koji su s poštenim namjerama ne trebaju se brinuti, a sav pregled traje par minuta i sve se nastavi bez problema, kazao nam je Senad B., koga smo zatekli ispred jednog od objekata. 

 

MUP ZDK nije saopćio rezultate prve ovogodišnje racije, ali je uobičajeno da one postanu češće sa dolaskom ljepših dana, kada je broj gostiju u objektima veći. 

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU Jasmina Hadžića sa lica mjesta

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.564346630323342.1073742067.122203817870961&type=1 
 
 
 
.
 
 
 
 
.
 
 
.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)