29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 07 Januar 2014 15:30

Marušiću 20 godina zatvora

Nakon što je u pripremnom postupku i na početku suđenja negirao krivnju, optuženi 31-godišnji Amel Marušić iz Kaknja priznao je pred vijećem Kantonalnog suda u Zenici krivnju po optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, čime je ubrzao i faktički okončao sudski postupak.

 

Tako je jučer za svirepo ubistvo koje se dogodilo 23. aprila prošle godine u centru Kaknja optuženi Marušića sudija Enes Malićbegović osudio u ime vijeća na dvadeset godina zatvora jer je zaklao svoju dvije godine mlađu suprugu Nasihu, nakon što je prethodno udario automobilom na trotoaru automobilom u punoj brzini.

 

Marušić je, podsjetimo, u Ulici 311. lahke brigade, na pola puta između kružnog toka i motela Tiron, na samom ulazu u Kakanj, naočigled brojnih prolaznika, automobilom "polo" oborio suprugu Nasihu i punicu Hajriju Šehić, a onda istrčao iz vozila i došao do Nasihe, te je usmrtio sa nekoliko udaraca nožem u predjelu grudnog koša i vrata. od udaraca nožem bukvalno je njenu glavu odvojio od tijela.

 

Potom je izvadio mobitel i pozvao policiju da kaže šta je učinio, sačekao patrolu i predao se. Nasihina majka Hajrija zadobila je lake povrede lakta i nadlaktice prilikom pokušaja da spasi kćerku. Nakon što je Amel ubio Nasihu, njena majka se spasila tako što je pobjegla u obližnji frizerski salon.

 

 

Amel i Nasiha bili su šest godina u braku i imaju petogodišnjeg sina. Nisu bili rastavljeni, ali su posljednjih nekoliko sedmica živjeli odvojeno, on kod svojih, a ona sa majkom.