27 Januar 2021
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 01 Januar 2014 14:20

Zeničani organizovali prostituciju

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv: Ć.M. iz Busovače i V.J., Č.I., Č.M., Z.A., iz Zenice, koja ih tereti da su kao kriminalna grupa počinili krivično djelo trgovine ljudima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

 

Optuženi se terete da su krivično djelo počinili prevaru i da su obećavajući uposlenje u ugostiteljstvu, pronalazili ženske osobe slabog materijalnog stanja, državljanke Srbije i BiH, među kojima i jednu maloljetnu osobu, te u jednom ugostiteljskom objektu na području općine Busovača, organizirali pružanje seksualnih usluga za novac.  Među žrtvama trgovine ljudima, koje su u ovakvu situaciju dovedene zbog teškog materijalnog stanja, bilo je i samohranih majki. 

 

Nakon provedene opsežne istrage, po nalogu Tužilaštva BiH, počinitelji ovih krivičnih djela su otkriveni, nakon čega je obustavljen rad pomenutog ugostiteljskog objekta. Optuženi se terete da su počinili krivično djelo organiziranog kriminala iz člana 250. KZ-a BiH, u vezi sa krivičnim djelom trgovine ljudima iz člana 186. KZ-a BiH.  Optužnica je uz obiman dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu  BiH.