28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 30 Decembar 2013 22:03

Određen pritvor Mujčinoviću

Mevludin Mujčinović (34) iz Trešnjeve Glave kod Zenice saslušan je jučer oko podneva u Tužilaštvu Zeničko - dobojskog kantona. On je osumnjičen za krivično djelo ubistva svoje supruge Rusmine, dan prije u porodičnoj kući. Njega je jučer saslušala dežurna tužiteljica Senada Tarabar, ali zvaničnih informacija o detaljima saslušanja nije bilo. Otprilike u isto vrijeme, po nalogu tužiteljice, sudski patolog iz Tuzle, dr. Vedo Tuco je obavio obdukciju ubijene Rusmine. 

 

Kako saznajemo, Rusmina je pogođena dvaput, i to jednom u prsa pušćanim metkom, a  potom sačmom iz lovčke sačmarice u leđa. Naime, Mevludin je pucao u nju lovačkom puškom koja kombinovano može koristiti i metke i patrone sačme.  Potvrđeno nam je da je on do puške došao tako što je od majke uzeo ključ od dijela kuće koji je za ostavljanje stvari koristio njegov brat, koji živi u gradu Zenice. Brat mu je, inače, policajac u PU Zenica i registrovani lovac, a puška je, pokazala je istraga, bila uredno uskladištena i zaključana u za to namijenjenom ormariću.  Mevludin je ušavši na sprat kuće gdje se puška nalazila, obio i razvalio zaključani ormarić, uzeo pušku i municiju, te potom otišao na sprat kuće na kojem je živio sa suprugom i devetogodišnjim sinom. 

 

Istragom i saslušanjem potvrđen je motiv - ljubomora, a po Mevludinovom jučerašnjem ponašanju nije se moglo zaključiti da li će odmah i formalno priznati zločin, odnosno hoće li negiranjem aktivirati proceduru sudskog procesa umjesto direktnog sporazuma o krivnji. 

 

Kako nam je rečeno, kantonalni sud u Zenici danas je odredio jednomjesečni pritvor za osumnjičenog, na zahtjev tužiteljice Tarabar zbog više elemenata predviđenih krivičnim zakonom, od uznemirenja javnosti, pa do opasnosti po okolinu. Saznajemo da je Rusminin i Mevludinov devetogodišnji sin A. bio van kuće u trenutku svađe i ubistva. Naime, upravo je Mevlduin «poslao sina» sa svojim bratom, čiju pušku je ukrao provalivši ormarić, da A. odvede na ceremoniju primanja novogodišnjih paketića, koji je organizovao sindikat policije u gradu Zenici.