18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 29 Decembar 2013 12:32

Mujčinović priveden u Tužilaštvo

Mevludin Mujčinović (33) iz Trešnjeve Glave kod Zenice priveden je danas nešto prije podneva u Tužilaštvo Zeničko - dobojskog kantona pred dežurnu tužiteljicu Senadu Tarabar.  

 

On je jučer u porodičnoj kući hicima iz lovačke puške, nakon kratke prepirke, usmrtio suprugu Rusminu, a potom sačekao policiju, koja je došla na poziv komšija.   Nakon današnjeg saslušanja, najvjerovatnije će tužiteljica zatražiti, a sud odobriti pritvor za osumnjičenog. 

 

Porodična tragedija i zločin koji je šokirao mještane dogodio se jučer oko podne u zeničkom planinskom selu Trešnjeva Glava, u slivu Babine rijeke. Mevludin (34) Mujčinović ubio je svoju, dvije godine mlađu suprugu Rusminu.  Ubistvo se dogodilo na spratu kuće na broju 6, u kojoj je živjela njegova majka i jedan od dvojice Mevludinove braće. 

 

- Mevludin i Rusmina su živjeli na spratu sa devetogodišnjim sinom, koji pohađa treći razred osnovne škole. Komšije iz kuća pored njihove su začule galamu i viku, a onda dva pucnja i poslije toga samo tišina. Neko je nazvao policiju, koja je lupala na ulazna vrata, a kad niko nije otvarao, provalili su unutra, priča nam Izet, komšija koji se zatekao u trenutku kad je policija odvodila Mevludina. 

 

Policajci su, saznajemo, zatekli Mevludina kako sjedi na kauču, gledajući u plafon, a pored njega nekoliko nabrzinu ispušenih i ugašenih cigareta. Nekoliko metara dalje na podu se nalazilo mrtvo tijelo njegove supruge. 

 

- Najbliže komšije znaju da njih dvoje imaju porodičnih problema, jer se galama često čula sa sprata kuće. Nije niko ni pomišljao da se može dogodoti najgore, oboje su imali posao, dijete u školi. Njeni žive odmah tu, kuća do kuće, kako sad dalje, najteže je njegovoj majci i dvojici braće, kazao nam je jedan od komšija. 

 

Dok smo boravili ispred kuće, stigao je Mevludin brat Sabahudin, kojeg su policajci jedva zaustavili da ne uđe na sprat kuće. Plačući i vičući «šta nam to uradi» i «što sebi nije uzeo život, gdje će dić' ruku na drugog» Sabahudina su tek uspjeli smiriti tehničari hitne pomoći, koji su nekoliko trenutaka ranije pružili pomoć njihovoj majci. 

 

- Mevludin je bio ljubomoran i nju optuživao, čak i pred drugima, za nevjerstvo. Svađe su jedno, a ubistvo drugo. Ko zna šta je u čijoj glavi. Vidjeli smo ga kako ide kroz selo, nikog nije selamio, crven u licu, odjurio je kući, kažu mještani koji su sa distance promatrali uviđaj kojim je rukvoodila kantonaln tužiteljice Sanada Tarabar i ekipa Krim-policije MUP-a ZDK. 

 

Obdukcija će pokazati da li su oba ispaljena hica završila u nesretnoj Rusmini, ali su policajci i tehničari Hitne pomoći mogli konstatovati samo smrt pri dolasku. Policajci su odmah po hapšenju ubice iznijeli modifikovanu lovačku pušku koja kombinovano koristi metke i patrone, te nekoliko čahura. 

 
 tgzu02