29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 12 Decembar 2013 15:20

Oštećenje mreže Telemacha

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – PREKID U KORIŠTENJU TELEKOMUNIKACIJSKIH USLUGA KOMPANIJE TELEMACH  - Uvažavajući poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga koje su u posljednjim danima osjetili korisnici Telemacha i Telekabela na području Zenice i okoline, ovim saopštenjem želimo na adekvatan način pružiti informacije našim pretplatnicima o stvarnom razlogu prekida u radu naših usluga.


Dana, 11.12.2013. godine u kasnim večernjim satima, na mjestu Zacarina do br.5 na području Zenice, od strane NN lica izvršeno je namjerno presjecanje optičkog kabla i otuđivanje imovine kompanije Telemach, čime je više hiljada građana ostalo bez usluga televizije, interneta i fiksnog telefona. Kvar je brzom reakcijom tehničkih ekipa tokom noći otklonjen. Podsjećamo, ovo je već drugi namjerni prekid optičkog kabla kompanije Telemach u zadnja 4 dana, gdje su tačnije od strane NN lica na nepristupačnom terenu u šumi između mjesta Seoca i Puhovca, okolina Zenice, u večernjim satima 8.12.2013 iskopani i također prekinuti optički kablovi Telemacha.

 

Ničim izazvani, ponovni otvoreni napadi na Telemach, primjer su necivilizirane i kriminalne borbe protiv onog za što se danas Telemach zalaže na tržištu BiH. Prije svega je to stvaranje konkurentnog telekomunikacijskog okruženja u BiH čiji građani teže dostizanju demokratskih, konkurentskih i pravnih standarda Europske unije. Mogućnost izbora morala bi biti zagarantovana svim građanima, a regulacija bi morala obezbjediti zaštitu svih sudionika na tržištu s ciljem stvaranja konkurentnih usluga i lakšem odabiru pružatelja usluga samo u ovisnosti o ponuđenoj kvaliteti i cijeni usluga, a ne o tome da li je nekom namjerno prerezan ili ne optički kabal.

 

O navedenom događaju je obaviještena nadležna policijska uprava koja je na obje lokacije izvršila uviđaj i temeljem dostupnih podataka o događaju i prijavljene znatne materijalne štete koja je Telemachu prouzročena, nadamo se brzom otkrivanju počinitelja, što je već jednom u saradnji s policijom prilikom sličnih događaja u Sarajevu ranije ove godine, uspješno razriješeno.

 

Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Zenice koji zbog ovog događaja nisu u spomenutom periodu mogli koristiti naše usluge.

Ovim putem molimo sve građane da ukoliko primjete osobe koje pokušavaju oštetiti Telemach instalacije i prekinuti distribuciju Telemach usluga, da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku upravu i Telemach na broj 033 756 585.

 

Vaš Telemach