29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 30 Novembar 2013 19:53

Tokaliću 14 i po godina zatvora

Vrhovni sud Federacije preinačio je prvostepenu presudu Kantonalnog suda u Zenici, te smanjio kaznu Kenanu Tokaliću (23) iz Kaknja zbog ubistva Enijada Čehajića (47) i ranjavanja Aldina Islamovića (24).

 

U pismenom otpravku sada pravosnažne presude, koji je stigao u Kantonalni sud, prvostepena kvalifikacija «ubistva na okrutan način» je nakon žalbe odbrane optuženog preinačena je u «obično» ubistvo, a potom i kazna donesena u maju ove godine je smanjena sa osamnaest na četrnaest i po godina zatvora.

 

Ubistvo se dogodilo 11. aprila prošle godine u kafeu "Enjoy" u Kaknju, kada je Tokalić ubio Čehajića i ranio Islamovića, a nakon ranijeg sukoba porodice Tokalić s izvjesnim Mehom Zaimovićem u vezi s tržnim centrom "City One" u Kaknju. Čehajić se stavio na stranu Zaimovića, a kobne večeri je stajao u kafiću leđima okrenut vratima, kad je Tokalić prišao i s metar udaljenosti ispalio pet hitaca u njega. Od tih hitaca, jedan je Enijada Čehajića pogodio u tjeme, tri u desnu, a jedan u lijevu stranu leđa. Potom je bespomoćnog Čehajića udario u glavu nogom.

 

 

Nakon što se dvadeset tri dana krio, Tokalić se predao policiji na graničnom prijelazu u Bosanskom Brodu, te je vraćen u u pritvorsku jedinicu KPZ-a Zenica, gdje je boravio tokom suđenja.