Printaj ovu stranu
subota, 30 Novembar 2013 15:23

Povrijeđen Ivan Mikulić

U ulici Aleja šehida, koja povezuje zeničko naselje Crkvice pored Gradske Arene sa centrom grada danas  popodne se dogodila neobična nesreća, koja je spletom sretnih okolnosti prošla bez težih posljedica. Jedna osoba je zadobila povrede, ali je brzo otpuštena kući.

 

Vozač kombija firme za dostavljanje pošiljki parkirao je vozilo na parkingu kod kafea „Verdi“, da bi nekoliko trenutaka kasnije vozilo samo bez vozača krenulo nizbrdo, prema nadvožnjaku iznad magistralnog puta M17 i gradskoj Areni. Ova, jedna od najfrekventnijih gradskih ulica u tom trenutku je bila poprište neobične scene koja je pukim slučajem završila bez težih posljedica. Kako nam je ispričao Senad U., vozač jednog vozila koji je „odbjeglom“ kombiju išao u susret, sve se dogodilo u nekoliko sekundi, ali je prisebnost vozača koji su primijetili da u kabini kombija nema nikog, spasila situaciju.

 

- S jedne strane imate kombi bez vozača koji vam ide u susret, s druge strane pješake koji su se bukvalno bacali u snijeg, vidjevši da kombi ide nizbrdo bez kontrole, kazao nam je. Kombi je nakon stotinjak metara udario u bankinu pored ceste, okrenuo se na drugu stranu, „presjekao“ ulicu, te na suprotnoj strani udario preko trotoara u bankinu, a potom se prevrnuo. U tom trenutku je „zakačio“ pješaka penzionera Ivana Mikulića, te ga oborio na trotoar. Osim nagnječenja i pretrpljenog straha, ovaj Zeničanin je po svemu sudeći prošao bez težih posljedica. Sreća u nesreći je i da se kombi zaustavio tu, jer dvadesetak metara dalje mogao je „produžiti“ prema nadvožnjaku, a onda vjerovatno završiti i na magistralnom putu, sa daleko težim posljedicama.

 

Ubrzo je dotrčao i vozač kombija, vozilo Hitne pomoći i policija, a Mikulić je prebačen na opservaciju na Urgentni blok Kantonalne bolnice Zenica.

 

kombi-as2

Posljednje od

Povezani članci (by tag)