28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 29 Novembar 2013 06:14

Suđenje grupi Mirabele Čoker

Početak glavnog pretresa u predmetu Mirabela Čoker i drugi pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH zakazan je za danas.

 

Sud Bosne i Hercegovine 4. oktobra 2013. godine je potvrdio optužnicu u predmetu Mirabela Čoker i drugi kojom se optuženi Mirabela Čoker, Almir Helvida, Elmir Imamović, Nermina Klobodanović, Husein Selimović i Huso Mustafić terete da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, a optužena Mirabela Čoker i optuženi Huso Mustafić i u vezi sa krivičnim djelom ubistvo, te optuženi Almir Helvida i Elmir Imamović u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti. 

 

U optužnici se, između ostalog, navodi da su optuženi postali članovi organizirane kriminalne grupe koja je tokom 2012. godine do marta 2013. godine, zbog sticanja protivpravne imovinske koristi, djelovala na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Albanije s ciljem vršenja krivičnih djela koja su u vezi sa neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojne droge marihuana, koja je važećim zakonskim propisima proglašena opojnom drogom.

 

Početak je planiran u 13 sati u sudnici sedam, saopćeno je iz Suda BiH.