Printaj ovu stranu
četvrtak, 26 Septembar 2013 21:53

Foto:Punu gaze svi,pa i policija

Kako smo i obećali sugrađanima koji poštuju propise i svakodnevno su ugroženi od strane onih koji to ne čine, povremeno ćemo objavljivati naše i vaše video priloge i fotografije kršenja propisa. Nažalost, ovo radimo umjesto onih koji primaju plaću za to. Naš prijatelj je za nekoliko minuta napravio fotose sa prekršajima na svakoj. Podsjećamo, fotografisano mjesto je lokacija skretanja za Lukovo polje, na kojem je nedavno biciklista smrtno stradao od strane nepažljivog vozača. Koliko mrtvih je "limit" da se uozbiljimo. I mi, vozači i policija?

 

Molimo vas da izbjegavate nepotrebne i nesuvisle komentare tipa "nije dobro rješenje" i sl. Dvostruka puna linija je ZAKON koji treba poštovati, dok se ne promijeni. Nažalost, na jednoj od fotografija vidjećete da to ne čini ni policijska patrola, koja nema ni uključena rotacijska svijetla, što bi bilo baqre4m djelimično opravdanje.

 

Naš posjetilac je umalo fotografisao i ponajteži prekršaj, Zenicatransovog autobusa, koji je nakon nastale fotografije napravio prekršaj, što je očito po njegovom položaju i pravcu kretanja, a potom se zaustavio na stajalištu uz Babinu rijeku. 

 

Zenicablog neće otkrivati identitet prekršilaca samo zato što to nije naš posao, ali smo sigurni da će se mnogi prepoznati na fotografijama naših sugrađana. Želimo vjerovati da će njihova savjest kad-tad proraditi, te da im neće trebati lični primjer saobraćajke, ili nedaj bože, stradanja u porodici ili lično, da shvate kakvom opasnosti izlažu sebe i druge praveći prekršaj. 

 

linije4ze

Posljednje od

Povezani članci (by tag)