Printaj ovu stranu
srijeda, 18 Septembar 2013 12:34

Derviš Halilović poginuo u Siriji

Kako saznaje portal Vijesti Ummeta na ratištu u Siriji poginuo je još jedan borac iz BiH, Derviš Halilović iz Smajića kod Nemile. Kako piše ovaj portal, Derviš je sebi promijenio ime u Omar još dok je tokom rata u BiH bio član jedinice El-Mudžahid s kojom je učestvovao u borbama u Vozući i u drugim akcijama ove jedinice. Poslije rata se bavio poljoprivredom, nakon čega je s većom grupom vehabija otišao na ratište u Siriji.

 

"Brat Omar je šehidio u Siriji u toku jedne akcije i napada mudžahida, granata je pala tačno u grupicu mudžahida, njih četvorica, među kojima je bio i Omar, pri tome jedan je brat ranjen, Omar (inšaAllah šehidio) dok su dvojica braće prošla bez ozlijeda i povreda", pišu Vijesti Ummeta.

 

U sukobima u Siriji protiv režima Bašara al Asada učestvovala su 52 državljanina BiH i to, uglavnom, kao pripadnici fronta Al-Nusra, koji su SAD označile kao terorističku organizaciju povezanu sa Al Kaidom, objavila je ranije Federalna televizija. Prema istom izvoru, riječ je o pripadnicima selefijskog pokreta, od kojih su se 32 vratila u BiH, a u Siriji ih je ostalo 20-ak. U Siriji je poginuo i Muaz Šabić, također iz Zenice, a ranjen je 36-godišnji Enver Lilić. U sukobima u Siriji dva puta je ranjen i Bajro Ikanović iz Hadžića.


Dervis-Halilovic11111



Posljednje od

Povezani članci (by tag)