Printaj ovu stranu
četvrtak, 05 Septembar 2013 13:48

Uhapšeni Pezer i Bašićeva

SAOPĆENJE ZA JAVNOST U službene prostorije Policijske stanice Centar pristupio je Č.M. iz Zenice, te tom prilikom prijavio da je dana 16.07.2013. godine, u večernjim satima, u mjestu Janjići, općina Zenica, nad njim izvršeno razbojništvo.


Kako je navedeno u prijavi, isti je oko 21,00 sati, nakon izlaska iz ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Sarajevska u Zenici, u namjeri da se preveze do svog mjesta stanovanja, sjeo u putničko motorno vozilo kojim je upravljao nepoznati vozač i u kojem su se nalazila još dva nepoznata lica. Dolaskom u Janjiće, u blizini nekadašnjeg ugostiteljskog objekta folkoteka „Hari“, vozilo se zaustavilo, nakon čega je sa mjesta suvozača izašlo njemu nepoznato lice koji mu je bez ikakvog razloga počelo zadavati udarce u predjelu lica, grudnog koša i nogu, te ga je upotrebom fizičke snage izvuklo iz vozila i nastavilo zadavati udarce, nakon čega je od istog otuđilo novčanik u kojem se nalazila određena količina novca, lična dokumenta, bankovna kartica, mobilni aparat i zlatni prsten. Nakon toga, nepoznati izvršilac se vraća u predmetno vozilo i zajedno sa ostalim licima se udaljava u nepoznatom pravcu.

 

Nakon izvršenog uviđaja, vršene su operativno-taktičke aktivnosti i provjere na terenu, a u okviru poduzetih mjera i radnji na dokumentovanju navedenog krivičnog djela i pronalasku počinioca, policijski službenici policije Policijske uprave I došli su do podataka da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti lice P.N., kao i lice B.M. za koje je utvrđeno da je pomagalo navedenom licu u izvršenju ovog krivičnog djela. Lica su dana 03.09.2013. godine lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. U sklopu poduzetih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su izvršili pretres stana kojeg koriste navedena lica, a koji se nalazi u ulici Šerbin sokak u Zenici, kojom prilikom su pronađeni predmeti iz navedenog krivičnog djela.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršila protiv lica:

- P.N., rođenog 1986. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289. stav 1, Krivičnog zakona FBiH, te protiv:

- B.M., rođene 1973. godine, iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Prikrivanje“, iz člana 300. Krivičnog zakona FBiH.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA


Nezvanično saznajemo: uhapšeni su Nermin Pezer i Mirsada Bašić

Posljednje od