28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 04 Septembar 2013 13:28

Uhapšen Matej Skopal

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su došli do određenih saznanja i podataka o kriminalnim aktivnostima lica S.M. iz Zenice, nakon čega se pristupilo opsežnim kriminalističkim provjerama, o čemu je odmah upoznato i Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, po čijim nalozima se postupalo u naznačenim aktivnostima.

 

U cilju dokumentovanja krivičnog djela i procesuiranja izvršioca istog, službenici Odsjeka kriminalističke policije su dana 03.09.2013. godine, postupajući po Naredbi Općinskog suda u Zenici,  izvršili pretres kuće koju koristi lice S.M., a koja se nalazi u Zenici, u ulici Zmajevačka cesta. Izvršenim pretresom pronađena je određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 199,90 grama, digitalna vaga za precizno mjerenje, dva mobilna telefonska aparata, te drobilica za usitnjavanje biljne materije.

 

Pronađena biljna materija i predmeti su privremeno oduzeti od strane policijskih službenika i bit će predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZE-DO kantona.

 

Lice S.M., rođeno 1983. godine, iz Zenice, je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, službenici Odsjeka kriminalističke policije će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv navedenog lica dostaviti službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djeloNeovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih drogaiz člana 238. stav 1. KZ FBiH.

  

URED POLICIJSKOG KOMESARA


Uhapšen je Zeničanin Matej Skopal (30)