Printaj ovu stranu
utorak, 27 Avgust 2013 13:47

Uhapšen pljačkaš pumpe u Lašvi

Dana 25.08.2013. godine, u 23,05 sati, na benzinskoj pumpi „Čago Komerc“, u mjestu Lašva, općina Zenica, od strane nepoznatog lica izvršeno je razbojništvo nad radnikom navedene benzinske pumpe. Tom prilikom, izvršilac ovog krivičnog djela je, uz prijetnju upotrebom hladnog oružja-noža, iz kase otuđio novac u iznosu od 70,00 KM, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

 

Odmah po saznanju za navedeni događaj obaviještene su policijske patrole, te upućene na navedeni lokalitet radi vršenja blokade područja i pregleda istog, a što je rezultiralo brzim lociranjem lica za koje su postojale sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela. U neposrednoj blizini benzinske pumpe „Binela Komerc“, policijski službenici Policijske uprave I su izvršili legitimisanje i pregled lica O.A. koje je po opisu i karakteristikama odgovaralo izvršiocu navedenog krivičnog djela, te su kod istog pronađeni džepni nož, metalni bokser i novac. Navedeno lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije za zadržavanje lica, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je dana 26.08.2013. godine, od strane Policijske uprave I u Zenici, dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

 

- O.A., rođenog 1987. godine, iz Busovače,

 

zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 289., stav 2., Krivičnog zakona FBiH.

 

Prijavljeno lice je zajedno sa službenim izvještajem predato Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

 

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

 

Nezvanično saznajemo da je uhapšeni Busovljak Armin Orhan

Posljednje od

Povezani članci (by tag)