29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 24 Avgust 2013 15:58

Još bez uhapšenih iz pucnjave

Sinoć oko 22,30 sati u centru Zenice, na Bulevaru na ulazu u Staru čaršije, dogodila se nova pucnjava, ali na sreću, po svemu sudeći, ovog puta nije bilo i žrtava.  U zeničke medicinske ustanove u tom periodu nije dovezen niko s povredama iz vatrenog oružja, a na mjestu gdje se odigrao događaj nema i tragova krvi. 

 

Policija je u koritu rijeke Bosne, kod zgrade RMK Prometa, u kojoj se nalazi i sjedište Vlade Zeničko-dobojskog kantona, pronašla i odbačeni pištolj, kojeg su oko 23,30 sati izvukli vatrogasci. 

 

S obzirom da je zbog velike suše jako nizak nivo rijeke Bosne, odbačeni pištolj, za koji se tek treba da utvrdi da li potiče iz ove pucnjave, nije bilo teško i pronaći. Policija je, prije toga, brzo locirala vozilo i privela vozača i suvozača „golfa 5“, iz kojeg se, navodno, pucalo.

 

Navodno se traga i za još osoba, koje su napustile vozilo nakon što se ono prvobitno bilo udaljilo sa mjesta pucnjave. Na istom mjestu se i u skoro istom periodu i prošle  godine pucalo iz pištolja, kada je, kao kolateralna žrtva revolveraškog obračuna, smrtno stradao mladić Amer Pivić.